Bilim ve Sanat Merkezi Ön Değerlendirme Sonuçları açıklandı. Sonuçları

http://orgm.meb.gov.tr/www/2023-yili-bilim-ve-sanat-merkezleri-ogrenci-tanilama-ve-yerlestirme-sureci-on-degerlendirme-uygulama-sonuclari-aciklandi/icerik/2343 adresinden öğrenebilirsiniz.

Nis

Ramazan ayını ifa ettiğimiz şu günlerde, en önemli ramazan geleneklerimizden olan gölge oyununda Hayali Aziz Saydut eşliğinde Karagöz-Hacivat oyunu sergilendi. Oldukça renkli ve eğlenceli geçen gölge oyunu çocuklar tarafından büyük beğeni topladı. Ayrıca velilerin de eşlik ettiği yoğun katılımlı programımız izleyicilerden tam not aldı. Hayali Aziz Saydut ustamıza katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Nis

Bilim ve Sanat Merkezi Tablet Uygulaması Telafi Sınavları 8-9 Nisan 2023 tarihinde gerçekleştirilecektir. Daha önce sınava başvuru yapıp da çeşitli nedenlerle sınava giremeyen tüm öğrencilerimiz devam ettikleri okullardan YENİ GİRİŞ BELGELERİNİ alarak belirtilen gün ve saatte sınava gelebilirler.

Mrt

BİLSEM Resim ve Müzik alanı ön değerlendirme TELAFİ Sınavları 3-7 Nisan 2023 tarihlerinde öğrencilerin kayıtlı oldukları okullarda gerçekleştirilecektir.

Mrt

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü Akreditasyonunda gerçekleştirilen Erasmus Projesinin öğrenci ve öğretmen hareketliliği programlarına katılım sağladık.

Mrt

12 Mart İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma günü dolayısıyla Van genelinde gerçekleştirilen şiir yarışmasında Mehmet Burak İNAL isimli öğrencimiz, Türkçe Danışmanımız Şükran ÇELİK GEÇKEN danışmanlığında hazırladığı eserle Van İl İkincisi olarak ödülünü Van Vali Yardımcımız Sayın Murat YAYABAŞI'nın elinden almıştır. Öğrencimizi ve danışman öğretmenimizi tebrik eder, nice güzel başarılar dileriz.

Şbt

Ülkemizde yaşanan deprem dolayısıyla 11-12-18-19 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilmesi gerekirken ertelenen Bilsem Genel Yetenek Ön Değerlendirme Tablet Uygulaması için yeni randevu tarihi verilmiştir. Bu tarihlerde sınava girmesi gereken öğrenciler okul idarelerinden yeni sınav giriş belgelerini alabilirler.

Şbt

Milli Eğitim Bakanlığı, Kahramanmaraş ve çevresindeki illeri etkileyen depremler dolayısıyla 11-12-18 ve 19 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan Bilim ve Sanat Merkezi Genel Yetenek Ön Değerlendirme Tablet Uygulaması Sınavlarını ertelenmiştir. Bu tarihlerde sınava girecek olan öğrenciler için yeni randevu tarihleri oluşturulmuş olup; bu tarihler okulların açılmasıyla beraber okul idarelerince e-okuldan alınacak olan yeni giriş belgelerinde görülebilecektir.

İlkokul 4.sınıf öğrencimiz İsmail Eymen SÖNMEZ, Kültür Sanat Van Projesi kapsamında doğum gününde Görsel Sanatlar Danışmanımız Cengiz AYŞİN'in Küratörlüğünde Kişisel Karikatür Sergisi açtı.

TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Arası Proje Yarışmaları Türkiye Finali'nden Teşvik ödülüyle döndük.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı temalı resim yarışmasında Van üçüncüsü olduk.

Eyl

Edremit Bilim ve Sanat Merkezi TEKNOFEST'te TÜRKİYE İKİNCİSİ oldu. Güneş ŞEKER hocamızın liderliginde hazırlanan proje İnsanlık Yararına Kategorisi Sağlık ve İlk Yardım alanında Türkiye İkincisi oldu.

Ağu

Edremit Bilsem TEKNOFEST büyük finallerinde.

Ağu

2 Proje ile Türkiye finallerine kaldık.

Ağu

E-twinning Projeleri kapsamında 4 öğretmen arkadaşımız 3 farklı proje ile Ulusal Kalite Etiketi almaya hak kazanmıştır.