T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
VAN / EDREMİT - Edremit Bilim ve Sanat Merkezi

BİLSEM ÖĞRENCİ TANILAMA SÜRECİ BAŞLADI

2023-2024 eğitim öğretim yılı Bilim ve Sanat Merkezleri öğrenci tanılama ve yerleştirme süreci başladı.

Bilim ve Sanat Merkezlerine öğrenci tanılama ve yerleştirme süreci MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün yayınlamış olduğu kılavuza göre resmen başlamış oldu.

  • İlkokul 1., 2., 3., sınıf öğrencilerinin aday gösterilebileceği süreçte, 08-19 Ocak 2024 tarihleri arasında e-okul sistemi üzerinden sınıf öğretmenlerinin ilgili öğrencileri aday göstermeleri gerekmektedir. 
  • Öğretmenler genel yetenek+resim+müzik yetenek alanları için okuldaki ilgili sınıf düzeyinin TOPLAM %20'si kadar öğrenciyi aday gösterebilecektir. (Örneğin: X okulunda 1.sınıf düzeyinde toplam 101 öğrenci olsun. Bu sayının %20'si 20,2 olacaktır ve bu rakam yukarı yuvarlanarak genel yetenek, resim ve müzik alanında toplam 21 öğrenci aday gösterilebilecektir.) İstenildiği takdirde bu 21 öğrenci arasından çift alana başvuru yapılabilecektir. Çift alana yapılan başvurular %20'lik dilimi etkilemeyecektir.
  • Başvurular esnasında sınıf öğretmenlerinin 2023-2024 Eğitim öğretim yılı BİLSEM Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Kılavuzunda yer alan Gözlem Formlarına göre öğrencileri aday göstermeleri gerekmektedir. Bu konuda MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün yayınlamış olduğu videolardan yararlanılmalıdır (https://orgm.meb.gov.tr/www/bilim-ve-sanat-merkezleri-ogrenci-tanilama-ve-yerlestirme-surecine-iliskin-tanitim-videolari-yayimlandi/icerik/2627). Aday gösterme sürecinde başka yöntemler kullanılmamalıdır.
  • Okul idarelerinin 31 Ocak 2024 tarihinden itibaren e-okul/Sınav işlemleri modulü üzerinden aday gösterilen öğrencilerin Sınav giriş belgelerini öğrenci velilerine imza karşılığında tebliğ etmelerri gerekmektedir. 
  • Tablet uygulamaları 10 Şubat-14 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.
  • Ön değerlendirme uygulamaları (RESİM, MÜZİK VE GENEL YETENEK ALANLARININ TÜMÜ İÇİN) okulun bulunduğu sorumluluk bölgesindeki Bilsem'de (Bahçesaray-Başkale-Çatak-Gevaş ve Edremit ilçeleri EDREMİT BİLSEM'de; İpekyolu, Tuşba, Özalp, Saray ve Gürpınar YUSUF GÖKÇENAY BİLSEM'de; Erciş, Çaldıran ve Muradiye ilçeleri Erciş BİLSEM'de) TABLET UYGULAMASINA girecektir.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.01.2024 - Güncelleme: 12.01.2024 09:02 - Görüntülenme: 63
  Beğen | 1  kişi beğendi